Mobiele app laten ontwikkelen?

Xamarin Evolve 2016 – The future of mobile apps

Zo wachtend op onze vlucht naar Amsterdam op Orlando Sanford, tijd voor een overdenking van de Xamarin Evolve 2016. We hebben een prachtige week in Orlando achter de rug, veel nieuwe Xamarin-collega’s ontmoet, ongelooflijk veel inspiratie opgedaan en ook een bovengemiddelde hoeveelheid Budweiser gedronken.

Al tijdens de keynote van Nat Friedman en Miguel de Icaza (en verschillende Xamarin collega’s) kregen we de bevestiging dat we als Freed jaren terug de juiste keuze hebben gemaakt met Xamarin. De overname van Microsoft betekent dat de ontwikkelcyclus (van mobiele applicaties verder gestroomlijnd wordt. Van ontwerp (Forms Designer), realisatie (Xamarin Studio / Visual Studio 2015) tot het testen (Test Cloud) en distribueren (Build services) en monitoring (Insights/Hockeyapp) van apps. Microsoft maakt voor ons de gehele circel rond.

Tijdens de vele sessies werd ook duidelijk dat de manier van concepting en wireframing, die we binnen Freed toepassen, ook door veel toonaangevende agencies wordt gehanteerd. Ook hier een bevestiging van de goede keuze qua tooling binnen Freed op dit moment.

Hoe onze titel als Xamarin Consulting Partner zich gaat ontwikkelen (onder de vlag van Microsoft) is vooralsnog nog onduidelijk. Wat tijdens de Xamarin Partner Lunch wel duidelijk werd, is dat het persoonlijke contact nog altijd hét sterke punt is van het Xamarin partner team! Stiekem waren we toch ook een beetje trots op het feit dat onze Friese naam en logo op de digital signage schermen voorbij kwam tussen de grote wereldspelers!

Tussen de vele sessies door kon er hands on geëxperimenteerd worden met verschillende technieken en toepassingen (LEGO Mindstorms, Philips HUE en zelfs de Hololens), waren er 1-op-1 gesprekken met Xamarin mensen en konden we bijpraten met de vele aanwezigen.

Kortom: het prachtige Hyatt Regency Orlando was een inspirerend decor met veel techniek, inspiratie en plezier. De dagen voor en na de conferentie in Florida waren verder niet heel bijzonder, desondanks hebben we er toch een korte film van gemaakt 😉

Wij gaan door als Freed waar we goed in zijn en beter in willen worden; “As developers… we don’t just create mobile apps anymore. We create CONNECTED EXPERIENCES”.