Mobiele app laten ontwikkelen?

Primeur met Google Glass

Het eerste exemplaar van Google Glass in Noord-Nederland is te bewonderen in Surhuisterveen. Het Friese bedrijf Freed Interactive is sinds enkele dagen eigenaar van een draagbare computer in de vorm van een bril. “Dit soort innovatieve apparaten hebben absoluut de toekomst. Daarom wilden wij Google Glass per se nu al in huis hebben”, zegt Wouter Slotegraaf van Freed.

Officieel is de Google Glass nog niet verkrijgbaar in Europa. Freed wist echter een exemplaar uit de Verenigde Staten te bemachtigen. Gebruikers van de computerbril kunnen informatie opvragen op dezelfde manier als op een smartphone, maar dan geprojecteerd op een schermpje net voor het rechteroog. In het montuur is een heel kleine computer verwerkt. Het toestel wordt bediend met de stem of een touchpad aan de zijkant van de bril. “Omdat wij een innovatief bedrijf zijn dat voorop wil lopen, hebben we besloten om de Google Glass zo snel mogelijk aan te schaffen. Wij willen onze klanten laten zien wat de komende jaren allemaal mogelijk is op het gebied van mobiele en interactieve oplossingen, waar wij in gespecialiseerd zijn.”

Informatie raadplegen
Een andere reden voor de aankoop van de computerbril is dat Slotegraaf en mede-eigenaar van Freed Jan Kooistra gadgetfreaks zijn. “Het is altijd een wedloop om als eerste nieuwe, innovatieve producten te hebben.” Met de bril kan de drager verschillende informatie raadplegen, zoals e-mail, navigatie en tweets. “Een voetbaltrainer kan er bijvoorbeeld direct statistieken van zijn spelers mee bekijken. Wat ook mogelijk is, is dat een chirurg meekijkt met een collega die in een ander werelddeel in actie is. Alles wat op een smartphone of tablet kan, kan op de Google Glass ook.” Volgens Slotegraaf krijgen we in de nabije toekomst veel informatie dichtbij. Zoals de jawbone, een computerarmband die onder andere het slaap-, loop- en eetpatroon registreert, en de smartwatch, een miniversie van de smartphone in de vorm van een horloge.

Google Glass zelf ervaren?
Wilt ook u de Google Glass eens proberen of wilt u eens sparren met ons over de mogelijkheden die Google Glass kan bieden? Neem contact met ons op en een kop koffie is snel geregeld.

Over Freed
Freed Interactive is specialist in mobiele en interactieve oplossingen, zoals apps voor smartphones, narrowcasting en touch. Kooistra: “Het is ons ook al gelukt een app te maken voor de Google Glass. Met deze opgedane kennis kunnen we klanten zoals communicatiebureaus goed adviseren.” De eigenaren van het jonge bedrijf hebben jarenlange ervaring in de ict- en communicatietechnologie. De naam Freed is Engels voor bevrijd en Fries voor vrijdag. “Wij denken los van het standaard ‘desktopdenken’. Verder willen we met Freed het plezierige vrijdaggevoel oproepen, dat je met ons op de drempel van het weekend staat.”