Mobiele app laten ontwikkelen?

Omrin presenteert Afval App

Op maandag 11 november 2013 heeft Omrin in samenwerking met de gemeente Leeuwarden de Omrin Afval app gelanceerd. Deze app, gerealiserd door Freed Interactive,  voorziet inwoners van, in eerste instantie, Leeuwarden van de juiste informatie rondom afvalinzameling. De inwoners van de gemeente Leeuwarden met een Android of Apple (iOS) smartphone of tablet kunnen sinds maandag deze nieuwe mobiele applicatie gebruiken.

Relevantie informatie
De Omrin Afval App geeft snel en overzichtelijk antwoord op vragen over wanneer welke container bij de weg gezet moet worden. De gebruiker wordt hier tevens een dag van te voren op geattendeerd via een zgn. push-bericht. Ook de scheidingswijzer, informatie over het aanmelden van grofvuil en alle locaties van ondergrondse containers binnen de gemeente zijn opgenomen in de Omrin Afval App. De nieuwe app dient als aanvulling op de huidige papieren versie van de afvalkalender.

Lancering
De app werd maandagmiddag gelanceerd door wethouder Isabelle Diks en algemeen directeur van Omrin John Vernooij. De Omrin Afval App is ontwikkeld in samenwerking met de gemeente Leeuwarden. Doel is om de app op den duur ook in andere gemeentes te gebruiken. Het gebruik maken van de app scheelt in papier, de gegevens zijn eenvoudig aan te passen en de informatie is altijd actueel.