Mobiele app laten ontwikkelen?

Android-app laten maken

Een Android-app laten ontwikkelen? Uiteraard. Android is onmisbaar als je een groot publiek wil bereiken met je app. Het besturingssysteem wordt gebruikt op smartphones van Samsung, HTC, Sony, LG, Huawei en talloze andere fabrikanten. En dat zie je terug in de cijfers.

Android staat op ruim 70 procent van de Nederlandse smartphones geïnstalleerd. Wereldwijd is dat zelfs 80 procent. Een app laten maken voor Android is dus een uitstekende keuze. Maar niet zonder zijn uitdagingen.

Android-apps bereiken alle smartphones

Omdat Android wordt gebruikt op de goedkoopste instap-smartphones in de markt, maar ook op de high-end toestellen van de grote merken, is er een grote wildgroei aan technische rekenkracht en schermformaten waar apps op Android rekening mee moeten houden. Tussen schermen van 3,5 inch en 6 inch zit een groot verschil, en dan hebben we het nog niet eens over tablets die ook Android gebruiken. De gebruiker weet niet beter dan dat een app op zijn smartphone of tablet goed moet draaien.

Maar dit is geen praatje om je af te schrikken.

Onbegrensde mogelijkheden

Android is namelijk ook hét mobiele platform van de onbegrensde mogelijkheden. Je app kan putten uit alle bronnen die Android aan apps aanbiedt. De locatie van een gebruiker raadplegen? De draadloze NFC-betaalchip gebruiken? Bestanden uit Dropbox importeren? Een widget waarin de gebruiker meteen de meest belangrijkste informatie ziet zonder de app te openen? Of zelfs informatie van de app rechtstreeks op het ontgrendelscherm? Het is allemaal mogelijk.

Android-app laten maken

Bij Freed houden we van Android. Als ervaren app bouwer genieten we van de technische uitdagingen. Het vinden van een bediening die werkt op alle schermformaten. Van de ongekende mogelijkheden. En we houden ervan om een app te maken die precies is afgestemd op je wensen. En dan net dat stapje verder zet.

Wil je een Android-app laten bouwen? Een app laten ontwikkelen die ook werkt op iOS of andere systemen? Vraag een vrijblijvende offerte aan – of neem direct contact met ons op!

Meer informatie?

Wouter Slotegraaf Mobile & Interactive specialist
Stuur mij een bericht

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van waar we allemaal mee bezig zijn.

Bezig met inschrijven...

Bedankt voor het aanmelden! In je mailbox ontvang je een e-mail om je aanmelding te bevestigen.