Mobiele app laten ontwikkelen?

iOS 8, wat staat ons te wachten?

Maandag was de aftrap van Apple’s jaarlijkse WWDC conferentie) Worldwide Developers Conference). Op de WWDC worden nieuwe producten en software aangekondigd. De openingspresentatie (de keynote) geeft altijd een goed beeld en kijkje in de keuken van de ontwikkelingen die op stapel staan.

Freed Interactive heeft deze keynote met veel interesse gevolgd en hieronder de belangrijkste hightlights samengevat, die invloed gaan hebben op het ontwikkelen van apps en de nieuwe mogelijkheden hierin.

Extensions, Widgets en inter-app communicatie
De gebeden van vele ontwikkelaars zijn verhoord 😉 Het wordt mogelijk om apps met elkaar samen te laten werken en informatie en data uit te wisselen tussen apps. Op dit moment werken alle apps op een iPhone/iPad in een eigen omgeving en kunnen alleen op zichzelf functioneren (in vakjargon “sandboxed”). Met de komst van zogenaamde “extensions” kunnen applicaties uitgebreid worden met functionaliteit van een externe app. Op deze manier kunnen apps elkaar aanvullen en versterken!

Daarnaast kan het Notification Center uitgebreid worden met widgets. Deze widgets zorgen ervoor dat de notifications nog persoonlijker en relevanter worden. Deze trend van contextuele content is binnen Freed al eerder beschreven als dé mobiele trend voor 2014.

Domotica met HomeKit
HomeKit gaat ervoor zorgen dat gebruikers alle slimme devices in de eigen leefomgeving kunnen besturen. De integratie met Siri zal ervoor zorgen dat met voice-commando’s verlichting aan en uit kan worden gezet, deuren geopend en gesloten kunnen worden en de beveiligingscamera’s aangestuurd kunnen worden. Apple werkt op dit moment aan certificeringsprogramma voor HomeKit. Op deze manier kunnen andere bedrijven hardware ontwikkelen welke door Apple goedgekeurd is om gebruikt te kunnen worden binnen HomeKit.

Swift: een nieuwe programmeertaal!
De grootste verrassing van de avond was toch wel de aankondiging van een nieuwe programmeertaal met de naam Swift. Volgens Apple is deze programmeertaal vele malen sneller dan Objective-C (de taal waarin native apps nu worden ontwikkeld). Daarbij wordt het met de komst van Swift eenvoudiger om applicaties te ontwikkelen die zowel te gebruiken zijn voor iOS (besturingssysteem iPhone/iPad) en OS X (besturingssysteem Mac).

Benieuwd wat Freed Interactive en iOS 8 voor uw organisatie kunnen betekenen?
Maak dan geheel vrijblijvend een afspraak met ons. Wij bespreken graag met u de mogelijkheden!