Mobiele app laten ontwikkelen?

iBeacons

De naam iBeacons is een merknaam van Apple. Het is bedoeld voor een techniek om op korte afstand iOS-devices te herkennen. Voor degenen die iets meer in deze materie thuis zijn, iBeacons vormt een alternatief voor NFC (Near Field Communication) welke in steeds meer smartphones wordt ingebouwd. iBeacons maakt gebruik van de energiezuinige Bluetooth 4.0 LE (Low Energy)-technologie en heeft een bereik tot wel 50 meter. Dit is een belangrijk voordeel ten opzichte van NFC, waarbij het bereik slechts enkele centimeters is.

Er zijn op voorhand al enkele handige en interessante toepassingen te bedenken waarbij mobiele apps in combinatie met iBeacons als doelgerichte instrumenten kunnen worden ingezet.

Events binnen een app

Wanneer een klant een winkel bezoekt en dichtbij bepaalde punten in deze winkel komt, zouden er relevante aanbiedingen getoond kunnen worden. In een museum zou een app kunnen fungeren als interactieve guide waarmee musea de app als interactief verlengstuk zouden kunnen inzetten. Wanneer een bezoeker dichtbij een schilderij staat, zou de app allerlei achtergrondinformatie over de schilder kunnen laten zien en andere werken onder de aandacht kunnen brengen. Ook voor City Marketing biedt dit uiteraard tal van mogelijkheden. Oude historische gebouwen veranderen plotsklaps in interactieve bakens binnen een stadstour en worden geactiveerd in de app op het moment dat de gebruiker langsloopt.

iBeacons gaan ons helpen om bepaalde zaken meetbaar te maken. Musea en supermarkten kunnen heatmaps genereren waarbij bekeken kan worden welke routes een bezoekers neemt en op welke locaties de meeste aandacht wordt verkregen.

 Narrowcasting

Ook beeldschermen kunnen uitgerust worden met iBeacons. Bezoekers of medewerkers kunnen op deze manier persoonlijk geïnformeerd worden op basis van een persoonlijk profiel. Op deze manier kan de boodschap nog beter afgestemd worden op de gebruiker.

 Ook gebruik maken van iBeacons?

Zoals hierboven al benoemd is er veel mogelijk met iBeacons. De eerste apps die gebruik maken van iBeacons zijn al in de App Store te vinden. Door de vele mogelijkheden helpen we graag bij het gebruik van iBeacons. Binnen Freed wordt al volop geëxperimenteerd met deze interessante techniek. Voor vragen kunt u uiteraard contact met ons opnemen.