Mobiele app laten ontwikkelen?

CNXT® tilt advies en dataverwerking naar een hoger niveau

We willen jullie graag onze kundige collega’s presenteren die iedere dag werken aan de meest innovatieve oplossingen waar Freed aan mag werken. We trappen af met Pieter de Vries, binnen Freed verantwoordelijk voor alles wat met support te maken heeft en tevens uitvoerend verantwoordelijk voor de vele projecten die we voor Rodenstock mogen maken.

Er was eens…

Wanneer je vroeger een nieuwe bril nodig had, bracht je een bezoek aan een opticien in de buurt. Vroeger nam je plaats op een stoel, kreeg een bijzondere bril op en vervolgens wees de opticien onder andere naar de bekende poster met de lettertjes die steeds kleiner werden. Staat er nou een C of een E, een I of een L? Aan welke kant zit de opening van het cirkeltje? Uiteindelijk kwam er een plus of min sterkte uit de (brillen)koker en mocht er een montuur uitgezocht worden. We hebben ons laten influisteren dat er ooit met een viltstift op het brillenglas werd aangegeven wat de positie van de pupillen was en wat de afstand was tussen de ogen.

Tegenwoordig gaat dat heel anders. Alhoewel er nog steeds ook handmatige metingen worden gedaan (subjectieve refractie), zijn er ook apparaten die zeer precies en nauwkeurig de sterkte (en veel meer) kunnen uitrekenen. Zo heeft Rodenstock de DNEye® scanner, ImpressionIST en een Fundus Scanner. Met de DNEye® scanner wordt er een volautomatische meting van ieder oog op 7.000 verschillende meetpunten uitgevoerd. Ook wordt de oogdruk gemeten. De Impressionist® maakt en verwerkt digital beelden voor het optimaliseren van de positie van de glazen in het montuur. Met de Fundus Scanner kunnen de ogen, door gekwalificeerde opticiens, gecontroleerd worden op bijvoorbeeld afwijkingen op het netvlies.

CNXT® modules

Om het makkelijk te maken om bij alle data te kunnen komen, heeft Rodenstock CNXT® ontwikkeld. Met een lokale CNXT® hub (aanwezig in iedere optiekwinkel) worden al deze meetgegevens automatisch gekoppeld aan een klantprofiel, in de cloud geplaatst en is deze te raadplegen in het online programma CNXT® smart. In CNXT® smart kan uiteraard ook nog steeds handmatig deze data toegevoegd worden.

Samen met het internationale CNXT® team van Rodenstock in München hebben we, naast CNXT® smart, ook hard gewerkt aan het ontwikkelen van een extra module genaamd CNXT® select. De CNXT® select module stelt de opticien in staat om het meest complete en persoonlijke advies te geven aan een klant. Aan de hand van de ingevoerde meetwaarden van bijv. De DNEye® scanner, worden bepaalde opties en mogelijkheden juist wel of niet getoond. Het systeem past zich dus helemaal aan de hand van de persoonlijke meetwaarden van de klant. De opticien kan in de instellingen zelf nog kiezen welke producten of opties uit het Rodenstock-aanbod worden aangeboden en kan hiervoor ook een eigen prijsstrategie definiëren.

Flexibel en uitwisselbaar

Onder de motorkap van CNXT® select bevindt zich een enorm stuk programmatuur. Met zowel Duitse als Nederlandse rekenkracht worden alle berekeningen gemaakt om de juiste informatie te tonen aan de opticien, die deze tool samen met de klant kan doorlopen. De opticien kan al deze data vervolgens exporteren naar het eigen bestel- en boekhoudpakket. CNXT® select is zo ingericht dat deze door Rodenstock beheerd kan worden om zo altijd het actuele productaanbod te kunnen presenteren. Vertalingen, afbeeldingen of nieuwe producten? Het kan per land aangepast of (gefaseerd) uitgerold worden.

Inmiddels zijn de eerste updates doorgevoerd en werken we samen met (inmiddels bijna) Duitse collega’s aan het onderhouden en doorontwikkelen van het programma. Een mooie samenwerking met de Rodenstock Group en een schitterend resultaat welke inmiddels in meer dan 12 landen beschikbaar is.