Mobiele app laten ontwikkelen?

WâldNet, regionaal nieuws in de broekzak

Enkele maanden geleden werden we gevraagd om eens na te denken over een mobiele app voor WâldNet, de meestbezochte nieuwssite van Friesland. Omdat we diepgeworteld zitten in deze regio een mooie klus voor Freed. Al gauw werd duidelijk dat de wensen van WâldNet prachtig konden aansluiten op hetgeen het Freed MVX Framework kan leveren. Eerlijk is eerlijk, het ontwikkelteam vond het idee om een app te realiseren van één van de bekendste websites in de regio ook een leuk vooruitzicht.

Jan Jelle Klomp, oprichter WâldNet “Dankzij directe e-mail lijntjes met de developers van de app was het mogelijk om in relatief korte tijd de basis van de app te ontwikkelen. Door te denken in oplossingen en mogelijkheden zorgde het Freed-team ervoor dat de app nog beter is geworden dan verwacht!”

Combinatie van web en app

De WâldNet app is een combinatie van een native app met hergebruik van de mobiele detailpagina’s van de WâldNet website. Native componenten zorgen voor een naadloze gebruikerservaring én WâldNet kan gebruik maken van de appstore distributie via Apple en Google. Door gebruik te maken van de (geoptimaliseerde) webpagina’s met de nieuwsartikelen, wordt de herbruikbaarheid van de WâldNet content op de meest optimale manier verzorgd.

Location based pushberichten

In de app kan er gekozen worden om pushnotificaties te ontvangen gebaseerd op de locatie van de gebruiker. Hierbij kan de gebruiker aangeven (door het instellen van de straal) hoe groot het gebied – rondom de eigen locatie – moet zijn waarbinnen de gebruiker de pushberichten wil ontvangen.

Nieuwe features

Doel van deze eerste versie van de WâldNet app is om het mobiele bereik op een gebruiksvriendelijke manier te verhogen. De volgende stap gaat zijn om nieuwe features te ontwikkelen waarmee de app verrijkt gaat worden en nog meer waarde gaat krijgen voor de WâldNet gebruiker.

Meer informatie?

Wouter Slotegraaf Mobile & Interactive specialist
Stuur mij een bericht

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van waar we allemaal mee bezig zijn.

Bezig met inschrijven...

Bedankt voor het aanmelden! In je mailbox ontvang je een e-mail om je aanmelding te bevestigen.

Tags

#android / #iphone