Mobiele app laten ontwikkelen?

Wagenborg Passagiersdiensten

Al bijna honderd jaar vervoeren veerboten van Wagenborg Passagiersdiensten ieder seizoen honderdduizenden bezoekers van en naar de Waddeneilanden Ameland en Schiermonnikoog. Wagenborg Passagiersdiensten is, zeker bij het grote publiek, de meest bekende divisie van Wagenborg.

Wagenborg Passagiersdiensten wil al deze passagiers op een stabiele en betrouwbare manier voorzien van actuele en relevante informatie middels Wagenborg TV. Deze informatie wordt getoond op tientallen beeldschermen (digital signage) in de haventerminals, op het hoofdkantoor en op de vier veerboten van Wagenborg Passagiersdiensten.

Locatie-informatie aan boord

Middels de plaatsing van zeewaardige GPS antennes is er een stabiel GPS-signaal gedurende de overtochten. Dit GPS-signaal bepaalt dynamisch welke locatiegebonden informatie er getoond wordt aan boord en wordt tevens gebruikt voor het bepalen van de ETA (aankomsttijd) en voor het tonen van de actuele locatie op de TV-schermen maar ook op de website.  Op de veerboten zijn vier geschikte maritieme PC’s geplaatst met zogenaamde ‘solid state disks’, geschikt voor gebruik op zee. De vier schepen worden op de Waddenzee via een WIMAX verbinding verbonden met de vaste wal. Passagiers beschikken gedurende de gehele overtocht over een gratis Wifi verbinding.

Passagiers krijgen via het beeldscherm, naast de actuele positie van de schepen en de verwachte aankomsttijd, ook informatie over weer, getijde, beschikbaarheid van de Watertaxi, aanbiedingen uit de webshop en actuele extra afvaarten van Wagenborg. Wagenborg TV is inmiddels een betrouwbare factor in het logistieke systeem van Wagenborg.

Zeer tevreden

“Freed Interactive heeft voor ons bedrijf het narrowcastingsysteem Wagenborg TV ontwikkeld. Dit systeem biedt een actuele en aantrekkelijke informatievoorziening aan boord van de schepen en in de havenkantoren. Wij zijn zeer tevreden over de samenwerking met Freed. De communicatie verloopt aangenaam, soepel en via korte lijntjes. Een groot voordeel van Freed is dat zij actief meedenken en meewerken aan de optimalisatie van ons informatiesysteem.” – Ger van Langen, directeur Wagenborg Passagiersdiensten B.V.

 

Meer informatie?

Wouter Slotegraaf Mobile & Interactive specialist
Stuur mij een bericht

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van waar we allemaal mee bezig zijn.

Bezig met inschrijven...

Bedankt voor het aanmelden! In je mailbox ontvang je een e-mail om je aanmelding te bevestigen.

Tags

#digital signage / #interactive / #narrowcasting