Mobiele app laten ontwikkelen?

VISplanner

In samenwerking met- en in opdracht van Crossmedia Communicatiegroep heeft Freed meegewerkt aan het ontwerp en ontwikkelen van zowel de Android als iOS app van VISplanner van Sportvisserij Nederland. Met de VISplanner app kan de gebruiker middels de Google Maps kaart zien waar hij/zij met de ingevoerde VISpas(sen) wel en niet mag vissen en met welke benodigde documenten. Alle viswateren worden tot op de kleinste details ingetekend op de Google Maps kaart en per viswater worden de voorwaarden getoond, die voor dat viswater gelden.

Features

Er kan gezocht worden op plaatsnamen of op basis van de GPS-positie. Daarnaast worden ook de verschillende visvoorzieningen als trailerhellingen, hengelsportzaken, visvijvers en veel meer in kaart gebracht en kunnen deze voorzieningen naar behoefte gefilterd getoond worden. De door Sportvisserij Nederland erkende visstekken worden getoond maar ook de gebruiker zelf kan, na aanmelden/registratie, eigen visstekken toevoegen en deze verrijken met foto’s.

Techniek

De app is gerealiseerd op een API en zowel de Android als de iOS applicatie maken gebruik van dezelfde componenten. Er is gekozen voor een hybride uitwerking van de app waardoor veel delen van beide platformen herbruikt kunnen worden (aanroep van API, database, toetsing VISpassen etc.). Op deze manier kan ruim 60% van de code hergebruikt worden en levert dit een kostenbesparend ontwikkeltraject op. Daarnaast is de app eenvoudiger te beheren omdat een groot deel van de logica van de app maar op één plaats aangepast hoeft te worden bij noodzakelijke wijzigingen.

 

Meer informatie?

Jan Kooistra Mobile & Interactive specialist
Stuur mij een bericht

Tags

#android / #iphone