Mobiele app laten ontwikkelen?

Stichting Regionaal HuisArtsen Laboratorium Friesland

Voor Stichting Regionaal HuisArtsen Laboratorium Friesland (HAL) ontwikkelde Freed een Android tablet- en smartphone app voor het beschikbaar stellen van de medische protocollen, werkinstructies en algemene informatie voor de medewerkers ‘in het veld’. Het HAL voert voor de meeste huisartsen in Friesland de bloedonderzoeken uit. Via de app hebben de tientallen medewerkers van het HAL, als zij op route zijn voor het afnemen van bloedmonsters op één van de vele prikposten of bij de patiënten aan huis, altijd en overal alle benodigde informatie bij de hand.
Uitgangspunt was dat de app eenvoudig te beheren moest zijn en dat alle informatie ook in een offline situatie zo goed mogelijk beschikbaar moet zijn. De app voorziet in een actuele nieuwsvoorziening waarbij gebruikers binnen de app notificaties ontvangen op het moment dat er nieuwe- of gewijzigde berichten worden gepubliceerd vanuit het centrale beheersysteem.

Certificering

Medewerkers van het HAL worden, in het kader van vereiste certificering, geacht om alle actuele richtlijnen en documenten te kennen en er op terug te kunnen vallen als dat nodig is. Regelmatig worden procedures en werkmethoden aangepast, bijvoorbeeld door wijzigende wet- en regelgeving, maar ook door ontwikkelingen in analysemethoden. Ook in deze gevallen ontvangen de gebruikers een notificatie zodat men hier pro-actief op wordt geattendeerd.

Bloedonderzoeken

Voor elk van de honderden soorten bloedonderzoeken wordt in de app beschreven welke bloedmonsters (‘buisjes’) afgenomen moeten worden. Het HAL werkt in meerdere ziekenhuis-gerelateerde gebieden, waarbij de analyses worden uitgevoerd door het ziekenhuislaboratorium in dat betreffende gebied. De laboratoria gebruiken soms verschillende naamgevingen en coderingen voor de bloedonderzoeken, waarbij de app de medewerkers ondersteunt de juiste gegevens snel te kunnen inzien.

Meer informatie?

Wouter Slotegraaf Mobile & Interactive specialist
Stuur mij een bericht

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van waar we allemaal mee bezig zijn.

Bezig met inschrijven...

Bedankt voor het aanmelden! In je mailbox ontvang je een e-mail om je aanmelding te bevestigen.

Tags

#android / #tablet