Mobiele app laten ontwikkelen?

Solgrader app

Met de komst van de Solgrader app wordt het berekenen van de totale opbrengst van een aardappelgewas een stuk gemakkelijker én preciezer. Via de app kan een foto worden genomen van een proefmonster (aardappelplant). Aan de hand van deze foto wordt de lengte, breedte en het gewicht van iedere aardappel op de foto gemeten. Op basis van de reeds ingevoerde perceelgegevens kan vervolgens de verwachte opbrengst van dit perceel berekend worden. Binnen de app worden, via een eenvoudig overzicht van alle percelen, de totale opbrengsten vermeld.

Vision

De app is voorzien van een ingenieus vision-component (welke Freed exclusief voor Solentum heeft ontwikkeld) waarmee realtime objecten herkend kunnen worden. Binnen het Xamarin-ontwikkelplatform is dit component geïntegreerd, waardoor het gelijktijdig ingezet kan worden voor zowel Android, iOS als ook de Windows Phone variant van de app. Op deze manier hoeft het vision-gedeelte, in combinatie met de bijbehorende algoritmes, maar één keer ontwikkeld te worden en kan vervolgens over drie platformen uitgerold worden. Dit voorkomt onnodig ontwikkelwerk en dus kostbare tijd gedurende het ontwikkelproces.

Doorontwikkeling

Solentum komt voort uit het aardappelhandelshuis HZPC en wil de app verder doorontwikkelen. Op termijn zal de Solgrader app de telers ook advies kunnen geven, gebaseerd op bijvoorbeeld informatie over voorgaande oogstjaren. Met deze informatie kunnen aardappelboeren eenvoudiger, sneller en doelgerichter keuzes maken die leiden tot een kwalitatief betere oogst.
 

Download Solgrader voor iOS    Download Solgrader voor Android

 

Meer informatie?

Wouter Slotegraaf Mobile & Interactive specialist
Stuur mij een bericht

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van waar we allemaal mee bezig zijn.

Bezig met inschrijven...

Bedankt voor het aanmelden! In je mailbox ontvang je een e-mail om je aanmelding te bevestigen.

Tags

#android / #iphone / #windows phone