Mobiele app laten ontwikkelen?

SolGrader

Solentum en Freed Mobile+Interactive werken al ruim 5 jaar samen aan het concept Solgrader. Solentum is een dochteronderneming van HZPC en komt voort uit één van ’s werelds meest toonaangevende R&D centrum op het gebied van aardappelen. Solentum realiseert en vermarkt innovatieve producten en diensten die ingezet kunnen worden binnen de aardappelketen. In 2016 is de app uitgebreid getest door telers en op grote schaal gebruikt in binnen- en buitenland. Solentum en Freed hebben, op basis van alle feedback, de app verder verbeterd. Daarnaast is het corporate level geïntroduceerd in de SolGrader app, zodat corporaties of andere verbanden van telers beschikking hebben over de data.

Egbert Bakker (Managing Director Solentum): “Voor dit project hebben wij Scrum gebruikt als ontwikkelmethodiek. Gecombineerd met het no-nonsense karakter en de technische kennis van Freed biedt dit een goede ondergrond voor samenwerking. Voor ons was het belangrijk dat wij de wensen van onze klanten mee hebben genomen in dit projectt zodat Freed dat kan vertalen in een gebruikersvriendelijke Customer Journey. En dat hebben ze super gedaan!”

Fryske hightech samenwerking

Jan Kooistra van Freed is trots op het Friese karakter van de samenwerking “Met deze samenwerking laten Solentum en Freed al enkele jaren zien dat er binnen de provincie heel veel specialistische kennis aanwezig is. Voor Egbert Bakker, Managing Directeur van Solentum, zit de complexiteit in het feit dat de oplossing juist simpel moet zijn. “Solentum heeft unieke gereedschappen en algoritmes ontwikkeld en wij proberen deze door te vertalen naar een app die voor de doelgroep gebruikersvriendelijk en intuïtief is. De moeilijkheid zit met name in ‘het simpel te willen houden’”.

Computer Vision

De eerste versie van de SolGrader app is ruim 2 jaar geleden gelanceerd. Met SolGrader kunnen telers de gegevens van proefrooiingen vastleggen en door de app laten doorrekenen naar een opbrengst per hectare. Telers kunnen zo het groeiseizoen van de aardappel goed volgen. Deze gegevens worden vastgelegd middels het maken van een foto die via een geavanceerd computer-vision algoritme worden vertaald naar meetgegevens (omvang en gewicht) van de afzonderlijke aardappelen op de foto.

Verbeterde gebruikerservaring

De nieuwe versie van de SolGrader app is qua gebruikersinterface sterk verbeterd. Een logische stap volgens Egbert “Omdat we logischerwijs lang hebben ontwikkeld aan de eerste release van de app, bleek al gauw dat de gebruikersinterface achter was gebleven ten opzichte van de technische mogelijkheden die de app inmiddels kon bieden. Volgens Jan Kooistra gaf de digitale tekentafel de doorslag voor deze upgrade “We hebben met vernieuwde UX/UI ontwerpen laten zien dat er nog een hele grote sprong gemaakt kon worden. Wat dat betreft kan ik ons team alleen maar een compliment geven”.

Groeien in de cloud

De upgrade van de SolGrader app bevatte naast een visuele upgrade ook nog een belangrijke technische aanpassing onder de motorkap. Volgens Egbert een noodzakelijke stap “We wilden meer controle over onze eigen data zien te krijgen en op basis van deze data ook een eigen dashboard kunnen ontwikkelen als onderdeel van het SolGrader platform. We zochten een schaalbare cloud oplossing waarmee we dit op termijn ook kunnen realiseren. Uiteindelijk is er gekozen voor het Amazon AWS platform en hebben de engineers bij Solentum en Freed hier een prachtig framework in weten te realiseren. Wij zijn wel klaar voor de toekomst!”.

Meer informatie?

Wouter Slotegraaf Mobile & Interactive specialist
Stuur mij een bericht

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van waar we allemaal mee bezig zijn.

Bezig met inschrijven...

Bedankt voor het aanmelden! In je mailbox ontvang je een e-mail om je aanmelding te bevestigen.

Tags

#android / #iphone