Mobiele app laten ontwikkelen?

Skiednisklip

Skiednisklip is een interactieve werkwijze waarbij leerlingen volgens de methodiek van het “onderzoekend leren” te werk gaan. De rijke geschiedenis van Friesland is vastgelegd in heel veel musea, boeken en beeldmateriaal. Heel veel materiaal van de Friese geschiedenis is niet voor een groot publiek beschikbaar. Deze specifieke verhalen zitten “verstopt” in de herinneringen van de pakes en beppes (opa’s en oma’s).

Verstopte geschiedenis

Met Skiednisklip gaan de kinderen op zoek naar deze “verstopte” verhalen en worden de opa’s en oma’s door de kinderen gevraagd en uitgedaagd om hierover te vertellen. Samen gaan ze op zoek naar deze waardevolle culthuurhistorische verhalen. Deze verhalen worden in de vorm van korte videoclips en weblogs vastgelegd en gepubliceerd.
Vanuit de scholen gaan de kinderen dus op pad om zo actief en onderzoekend te leren en de om de cultuurhistorische geschiedenis van de eigen omgeving in kaart te brengen.

De techniek

Via een webbased beheer systeem kunnen leraren en leerlingen worden uitgenodigd om de app en de webomgeving te gebruiken. Via de iPad app en een webportaal kunnen filmpjes worden geupload waarna deze in het juiste Kanon-venster worden geplaatst. De iPad app biedt vervolgens een overzicht en tijdlijn waarbinnen deze video’s worden getoond.

Meer informatie?

Wouter Slotegraaf Mobile & Interactive specialist
Stuur mij een bericht

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van waar we allemaal mee bezig zijn.

Bezig met inschrijven...

Bedankt voor het aanmelden! In je mailbox ontvang je een e-mail om je aanmelding te bevestigen.

Tags

#interactive / #ipad