Mobiele app laten ontwikkelen?

Rodenstock Vision Performer

Samen met Van der Let & Partners hebben we gewerkt aan de tweede versie van het internationaal adviesplatform Rodenstock Visioner Performer voor opticiens. Met ruim 4.200 medewerkers en actief in ruim 80 landen is Rodenstock al bijna 140 jaar een wereldwijde producent van brillenglazen en monturen.

Denis Wink (Country Manager Netherlands) : Bij Freed nemen ze niet zomaar een opdracht aan. Freed maakt er een project van, denkt mee én levert. En door die aanpak hebben zij er blijvend een partner bij!

Gericht en persoonlijk advies

Rodenstock Visioner Performer is een adviesomgeving waarin een opticien, samen met de klant, op een touchscreen of iPad tot een maatwerk advies probeert te komen. Dit advies is gebaseerd op het persoonlijke kijkprofiel van de klant. Dit kijkprofiel wordt bepaald in de vorm van eenvoudige en gebruiksvriendelijke stappen die door de klant zelf worden doorlopen. Op basis van dit kijkprofiel worden de brillen gepresenteerd die aansluiten bij de wensen van de klant. Per bril kan worden bepaald welke glazen en opties toegepast kunnen worden. Stap voor stap wordt de klant begeleid en worden de verschillende keuzes en opties op een uiterst visuele manier inzichtelijk gemaakt.

Beheer

Iedere aangesloten opticien kan de eigen content beheren binnen in het adviesplatform. Ook kunnen de verschillende glazen, prijzen, aanbiedingen en opties per opticien worden ingeregeld en beheerd. Updates van zowel de software als ook de content kunnen centraal worden aangeboden en het adviesplatform kan ook zonder internetverbinding worden ingezet.

Techniek

Het adviesplatform is gebaseerd op het Vue.js framework in combinatie met responsive HTML5. Hierdoor is het gebruik op zowel touchscreens, touchzuilen als tablets gewaarborgd. Ieder device wordt geregistreerd en kan een licentie toegekend krijgen. Het beeldscherm kan softwarematig worden geroteerd zodat zowel de opticien als ook de klant op een interactieve manier de tool aan tafel kunnen gebruiken. Er is een API ontwikkeld die de communicatie tussen front- en backend verzorgt.

Wereldwijde uitrol

De Rodenstock Visioner Performer is inmiddels in meerdere landen uitgerold en naar verwachting zal dit aantal alleen maar toenemen. De software kan gebruikt worden op stijlvolle zuilen, ingebouwde touchscreens of praktische iPads en zorgt er dus voor dat de tool op alle mogelijke manieren kan worden geïntegreerd in een optiekwinkel. Rodenstock en Freed Mobile+Interactive werken continue verder aan de verdere ontwikkeling van dit unieke platform.

Meer informatie?

Wouter Slotegraaf Mobile & Interactive specialist
Stuur mij een bericht

Tags

#cloud / #interactive / #touch