Mobiele app laten ontwikkelen?

Rodenstock Order Status App

Voor Rodenstock hebben we de Rodenstock Order Status app ontwikkeld. Deze app (iOS en Android) biedt opticiens de mogelijkheid om de status van alle orders realtime te volgen. Via de reguliere bestelprocedure bestellen opticiens iedere dag de brillen en lenzen. Deze bestellingen doorlopen vervolgens het gehele logistieke proces bij Rodenstock en worden uiteindelijk bezorgd bij de opticien.

Remko Klunder : We hebben opnieuw een handige app ontwikkeld met de mannen van Freed: de Order Status App. Deze app is nieuw binnen de optiekbranche en hiermee kunnen wij ons onderscheiden ten opzichte van onze concurrenten. Doordat de real time status van de orders nu altijd eenvoudig binnen handbereik van onze klanten is, verwachten wij minder telefoonverkeer naar onze collega’s van de Afdeling sales support. De Order Status App bevat handige functies om op een snelle en alternatieve manier te communiceren met onze klanten, zoals de pushberichten rondom de levering en nieuwe producten. De (internationale) reacties van ons testpanel zijn lovend, dus we zijn er waanzinnig trots op dat we dit project met Freed zo snel en efficiënt hebben volbracht. We kunnen niet wachten op een succesvolle uitrol van de Order Status App in Nederland en Europa!

Realtime inzicht van de status

De Rodenstock Order Status app verwerkt de data van de orders met slechts enkele minuten vertraging. Op deze manier kan de opticien op ieder moment van de dag de orderstatus raadplegen. De opticien kan hiermee ook de juiste verwachting afgeven richting de klant. De status van de orders wordt middels duidelijke iconen weergegeven en de gegenereerde tijdlijn geeft een visuele weergave van de tijdsindicatie tot aan de levering.

Beheer

Iedere aangesloten opticien kan de eigen content beheren binnen in het adviesplatform. Ook kunnen de verschillende glazen, prijzen, aanbiedingen en opties per opticien worden ingeregeld en beheerd. Updates van zowel de software als ook de content kunnen centraal worden aangeboden en het adviesplatform kan ook zonder internetverbinding worden ingezet.

Pushnotificaties

De opticiens kunnen zich abonneren op pushnotificaties van specifieke orders. Indien de leverdatum van deze order gegarandeerd kan worden of de leverdatum wijzigt, ontvangt de opticien een notificatie van deze statuswijziging.

Internationale uitrol

Rodenstock is een groot internationaal bedrijf met vestigingen over de gehele wereld. De Rodenstock Order Status app is meertalig uitgewerkt zodat gefaseerd meer landen kunnen worden gekoppeld. De app én de pushnotificaties zijn meertalig uitgevoerd en kunnen naar wens worden uitgebreid via het beheerplatform.

Meer informatie?

Wouter Slotegraaf Mobile & Interactive specialist
Stuur mij een bericht

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van waar we allemaal mee bezig zijn.

Bezig met inschrijven...

Bedankt voor het aanmelden! In je mailbox ontvang je een e-mail om je aanmelding te bevestigen.

Tags

#android / #iphone