Mobiele app laten ontwikkelen?

Omrop Fryslân Tsjil App

Omrop Fryslân is de publieke regionale radio- en televisiezender in Friesland. Omdat de Friese taal als tweede rijkstaal is aangeduid, produceert Omrop Fryslân ook documentaires, die landelijk bij de NPO worden uitgezonden, en worden er programma’s gemaakt voor het onderwijs. Samen met Omrop Fryslân hebben we de Omrop Fryslân Tsjil-app ontwikkeld. De Omrop Fryslân Tsjil-app is een video-app maar dan speciaal ontwikkeld voor kinderen tussen de 2 en 12 jaar.

Douwe Boersma : “We hebben bewust gekozen voor een regionale partij, omdat zij goed op de hoogte zijn van wat er speelt in Fryslân. Freed heeft onze wensen precies vertaald in een fantastische app die precies geworden is zoals we het voor ogen hadden.”

TV op maat voor kinderen

Kinderen maken eenvoudig een lokaal profiel aan en kunnen een eigen avatar en kleur kiezen. De leeftijd die uit dit profiel wordt voortkomt, dient als basis voor het persoonlijke programma-overzicht. Middels een koppeling met de backend systemen van Omrop Fryslân worden video’s en de bijbehorende meta-data automatisch ingelezen en verwerkt in de app. In het programma-overzicht kan onderscheid worden gemaakt tussen actuele programma’s en programma’s die vanuit het archief worden toegevoegd. Per programma kan tevens worden bekeken hoever het programma al bekeken is.

Chromecast en Airplay

De Android en iOS versie zijn beide uitgerust met ondersteuning voor Google Chromecast. Chromecast is een kleine HDMI-dongle die aan de televisie wordt verbonden en via wifi als streaming device voor smartphones en tablets kan worden ingezet. Op deze manier kunnen de programma’s uit de app gewoon op TV worden gekeken. De iOS versie is tevens uitgerust met Airplay. Met Airplay kan een connectie
worden gemaakt met bijvoorbeeld Apple TV om zo op dezelfde manier content vanuit de app op TV te kunnen bekijken.

Tablet en smartphone

De app biedt ondersteuning voor zowel iOS als Android toestellen en kan op smartphone als ook tablets worden gebruikt. Door in de ontwerpfase al de juiste beslissingen en overwegingen te maken, kon de impact op de technische realisatie tot een minimum worden beperkt. Ook bij toekomstige aanpassingen en updates zal dit voordeel steeds weer naar voren komen.

Tsjil… bekende naam

Dat de naamgeving van deze “Tsjil”-app overeenkomt met de naam van het eerste bedrijf van eigenaren Jan en Wouter is een erg leuke toevallige bijkomstigheid. De cirkel zou rond kunnen zijn nu 😉
 

Download de Omrop Fryslân Tsjil app voor iOS    Download de Omrop Fryslân Tsjil app voor Android

 

Meer informatie?

Wouter Slotegraaf Mobile & Interactive specialist
Stuur mij een bericht

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van waar we allemaal mee bezig zijn.

Bezig met inschrijven...

Bedankt voor het aanmelden! In je mailbox ontvang je een e-mail om je aanmelding te bevestigen.

Tags

#android / #ipad / #iphone / #tablet