Mobiele app laten ontwikkelen?

Omrin Afvalapp

Jarenlange samenwerking

In 2013 zijn Omrin en Freed Mobile+Interactive gestart met de ontwikkeling van de Omrin Afvalapp. Destijds één van de eerste afvalapps in Nederland die gebruikers actief op de hoogte bracht van de ledigingen. Anno 2019 hebben we samen met Omrin ook de vernieuwde Omrin Afval app mogen realiseren. Een mooie bevestiging van de reeds jarenlange goede samenwerking tussen twee Friese partijen.

Natasja Vemmer : “De afgelopen jaren hebben we met veel plezier samengewerkt met Freed. Ze luisteren goed naar onze wensen, zijn vernieuwend en denken altijd in oplossingen. Daarnaast zijn ze makkelijk bereikbaar en dit werkt heel prettig.”

Ingericht per gemeente

De Omrin Afval app kan per gemeente worden uitgerold en ingericht. Zo heeft iedere aangesloten gemeente de mogelijkheid om de eigen algemene informatie te plaatsen en ook op de interactieve kaart de eigen afval-punten te markeren. Ook kunnen er pushberichten en nieuwsberichten worden geplaatst die alleen zijn gericht op de inwoners van een bepaalde gemeente.

Koppeling backend en iDeal

In de vernieuwde Omrin Afval app worden alle formulieren en bestelmogelijkheden direct gekoppeld aan de systemen van Omrin zodat er geen extra handelingen meer nodig zijn om de juiste verwerking te kunnen garanderen. Ook kunnen via de app betaalde diensten worden aangevraagd die ook direct via iDeal afgerekend kunnen worden. De app is gekoppeld aan een schaalbaar serverplatform waardoor de vele duizenden gebruikers een zeer plezierige en snelle gebruikerservaring kan worden gegarandeerd.

Rapportage en support

Er is een dashboard ontwikkeld waarmee Omrin het gebruik van de app kunnen bekijken. Ook de beschikbare rapportages kunnen gemeentes helpen om op de juiste manier campagne te voeren om zo het gebruik van dit digitale kanaal te ondersteunen. Op deze manier zijn er minder gedrukte afvalkalenders nodig en dit past uiteraard goed bij de doelstellingen van de aangesloten gemeenten. De rapportagetool is ook zo ingericht dat er support kan worden geboden op de momenten dat gebruikers onverhoopt problemen ondervinden met hun persoonlijke account en notificaties.

Diftar Plus

De nieuwe Omrin Afval app is geheel voorbereid op Diftar Plus. In het geval van Diftar Plus worden afvalstofheffingen per huishouden berekend op basis van de hoeveelheid aangeboden afval. De Omrin Afval app is geheel voorbereid op deze functionaliteit en biedt hierin voor de eindgebruiker ook de mogelijkheid om de eigen afvalstroom en bijbehorende gegevens te raadplegen. Dit alles uiteraard in een afgeschermde en persoonlijke omgeving.
 

Download de Omrin Afvalapp voor iOS    Download de Omrin Afvalapp voor Android

 

Meer informatie?

Wouter Slotegraaf Mobile & Interactive specialist
Stuur mij een bericht

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van waar we allemaal mee bezig zijn.

Bezig met inschrijven...

Bedankt voor het aanmelden! In je mailbox ontvang je een e-mail om je aanmelding te bevestigen.

Tags

#android / #iphone