Mobiele app laten ontwikkelen?

Leeuwarden-Fryslân 2018

Sinds 1985 worden jaarlijks twee steden in Europa verkozen tot Culturele Hoofdstad van Europa. Het doel van deze benoemingen is om de rijkdom, verscheidenheid en gemeenschappelijkheid van Europese culturen te laten zien. Deze eer valt in 2018 toe aan Leeuwarden-Fryslân en hiermee wil de provincie laten zien dat lef, eigenzinnigheid en diversiteit onmisbaar zijn als je tot grootse daden wilt komen.

Freed Mobile+Interactive is als mobile partner verbonden aan Leeuwarden-Fryslân 2018 (LF 2018) en maakt tevens deel uit van Club2018; dé businessclub van Friesland en het zakelijke netwerk van Leeuwarden-Fryslân 2018.

Look-and-feel

De app is uitgevoerd in de inmiddels herkenbare stijl van Leeuwarden-Fryslân 2018. De front-end specialisten van Freed mochten helemaal los gaan op de complexe datastructuur en de filters die op de verschillende datasets moest kunnen worden toegepast.  Evenementen én de verzameling locaties worden op een overzichtelijke manier gepresenteerd en kunnen naar eigen inzicht gefilterd worden.

Freed heeft zich als zeer betrouwbare en betrokken partner gepresenteerd tijdens het ontwikkelingstraject van de LF2018 app. Er moest onder hoge (tijds)druk gepresteerd worden, en daar hebben wij de professionaliteit van het team van Freed zeker in teruggezien.  Bouke Kors, manager online van Culturele Hoofdstad

API en performance

De mobiele app draagt zorg voor een razendsnelle presentatie van de vele honderden evenementen en de duizenden locaties die gedurende 2018 de revue zullen passeren. Freed bouwde op haar eigen serveromgeving een infrastructuur om de grote hoeveelheid content uit de API efficiënt op te slaan en hiermee een supersnelle uitwisseling met de app te kunnen waarborgen.

Alerts en doelgerichte notificaties

De app en het bijbehorende CMS bieden de flexibiliteit die gewenst is. Er kunnen zelfstandig nieuwe talen aan de app worden toegevoegd waarbij een naadloze integratie met de API van LF 2018 wordt verzorgd. In geval van calamiteiten kunnen er realtime alerts in de app worden gepubliceerd en deze kunnen worden voorzien van persoonlijke pushnotificaties.
 

Download de LF2018 app voor iOS    Download de LF2018 app voor Android

 

Meer informatie?

Wouter Slotegraaf Mobile & Interactive specialist
Stuur mij een bericht

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van waar we allemaal mee bezig zijn.

Bezig met inschrijven...

Bedankt voor het aanmelden! In je mailbox ontvang je een e-mail om je aanmelding te bevestigen.

Tags

#android / #iphone