Mobiele app laten ontwikkelen?

KOOI® ReachControl

In samenwerking met Meijer Handling Solutions gevestigd in Sint Jacobiparochie hebben we de iOS en Android app voor het concept KOOI® ReachControl ontwikkeld. KOOI® ReachControl is gebaseerd op een kleine flowmeter welke aangestuurd kan worden via bluetooth. Deze flowmeter meet de hoeveelheid olie die door het hydraulische systeem wordt verplaatst. Met behulp van een uniek algoritme kan deze olieverplaatsing vervolgens worden omgezet in een uiterst precieze positionering van o.a. hydraulische heftruck vorken (de zgn. KOOI®-ReachForks). Door gebruik te maken van KOOI® ReachControl kan onnodige schade aan pallets en producten worden voorkomen omdat de lengte van de vorken kan worden aangepast aan de lengte van de pallet.

Folkert de Graaf (International Sales and Marketing Manage) : “Na ruim een jaar ontwikkeling met vele uitdagingen aan weerszijde is er dan een product op de logistieke markt verschenen waar we met z’n allen bijzonder trots op kunnen zijn. De communicatie en interactie was bijzonder prettig aangezien de lijnen zeer kort waren.”

Gebruiksvriendelijke app voor heftrucks

De app is specifiek ontwikkeld voor industriële omgevingen en gebruikers. Het systeem wordt in een stevige ruggedized behuizing uitgeleverd om zo gemonteerd te kunnen worden in de cabine van heftrucks. De app kan ook door de gebruiker uit de appstore worden gedownload. Er is uitgebreide ondersteuning voor de zogenaamde light en dark-themes zodat de app zowel in lichte als donkere omstandigheden te bedienen is. De gehele User Interface is gericht op snelle en eenvoudige bediening. De weergave van de positie van de reachvorken wordt realtime weergegeven. Deze weergave wordt extra verduidelijkt door duidelijke animaties, iconen en kleurgebruik.

Bluetooth LE

De basis van de gebruikte techniek tussen de flowmeter en de mobiele app is het gebruik van een Bluetooth LE module die de datatransfer van en naar de sensor realiseert. De app kan de sensor aansturen middels het doorgeven van de voorkeurspositie van de vorken, waarna de hydraulische heftruck de vorken nauwkeurig instelt op deze positie.

Internationale uitrol

De KOOI® ReachControl app zal door dealers over de gehele wereld worden uitgerold. De app kan via een CMS systeem eenvoudig worden uitgebreid worden als het gaat om ondersteuning van nieuwe landen en talen.

Meer informatie?

Wouter Slotegraaf Mobile & Interactive specialist
Stuur mij een bericht

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van waar we allemaal mee bezig zijn.

Bezig met inschrijven...

Bedankt voor het aanmelden! In je mailbox ontvang je een e-mail om je aanmelding te bevestigen.

Tags

#android / #iphone