Mobiele app laten ontwikkelen?

The guide to Stenden for international students

Stenden Hogeschool is een internationaal georiënteerde hogeschool. Ieder jaar komen vele honderden buitenlandse studenten naar de diverse vestigingen in Nederland om hier een deel van hun studie te gaan volgen. Voorheen werden deze studenten geïnformeerd met een studiegids waarin allerlei informatie is vermeld over het verblijf in Nederland, de stad waarin men verblijft en uiteraard achtergrondinformatie over Stenden en de studie die gevolgd wordt.

Contextuele content

De eerste 100 dagen van de studie zijn cruciaal voor het verdere verblijf en bijbehorende beleving van de student. Het is van groot belang dat de informatie die in deze periode wordt verstrekt op de juiste momenten kan worden aangeboden. De International Guide to Stenden app (voor iOS en Android) die is ontwikkeld, biedt deze inhoud aan in de vorm van een overzichtelijke tijdlijn. Deze tijdlijn wordt gevuld op basis van geolocaties, vaste data (denk aan feestdagen) en data gebaseerd op de startdatum van de studie (op de 10e dag moet er een bepaalde handeling worden gedaan). In plaats van een overvolle studiegids wordt de aanwezige content nu verspreid aangeboden op de momenten dat dit voor de student van belang is.

Eenmalige invoer, herhaald gebruik

De data die wordt ingevoerd, kan zo in ieder semester worden hergebruikt. In het content managementsysteem hoeft alleen maar een nieuw semester te worden aangemaakt met een bijbehorende startdatum, de rest wordt door het systeem zelf uitgevoerd.

Digitale to-do’s

Tijdlijnitems kunnen ook worden gemarkeerd als “verplicht” uit te voeren handelingen. Op deze manier stimuleert Stenden om bepaalde zaken tijdig te regelen zodat de student zijn of haar zaakjes rondom de studie prima op orde heeft.

Favorieten

Iedere student kan naar eigen inzicht bepaalde tijdlijnartikelen of items uit de digitale studiegids als favoriet markeren. Op deze manier bepaalt de student zelf welke informatie het meest relevant is en op een later tijdstip wellicht nog eens gelezen kan worden.
 

Download The guide to Stenden voor iOS    Download The guide to Stenden voor Android

 

Meer informatie?

Wouter Slotegraaf Mobile & Interactive specialist
Stuur mij een bericht

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van waar we allemaal mee bezig zijn.

Bezig met inschrijven...

Bedankt voor het aanmelden! In je mailbox ontvang je een e-mail om je aanmelding te bevestigen.

Tags

#android / #iphone