Mobiele app laten ontwikkelen?

Beeldbellen met DentalCoach

Het heeft flink wat voeten in de aarde gehad maar wat zijn we trots op het feit dat we het Dental Coach platform een flinke upgrade hebben kunnen geven. Naast een vernieuwde layout hebben we ook onder de motorkap flinke wijzigingen doorgevoerd. Als klant van het eerste uur heeft de app van Dental Coach (voorheen Mondmaatje) al flink wat updates achter de “kiezen” maar was het nu tijd om het fundament van de app (de zgn. Core) over te zetten naar het MVX framework, al sinds jaren de gezonde basis onder alle apps van Freed.

Lodewijk Gründemann “Dental Coach is het eerste tandheelkundige e-health computerprogramma ten behoeve van gedragsverandering met een beeldbel mogelijkheid. Hiermee wordt weer een grote stap gezet in de behandeling op afstanden en een “sustainable” praktijkvoering. Dit alles dankzij de volhardende inzet van onze partner Freed”

Next level preventie

Veel patiënten hebben moeite met het opvolgen van de adviezen die ze krijgen van hun mondhygiënist, tandarts of parodontoloog. Daarnaast is het volhouden van het gewenste gedrag vaak een enorme uitdaging. De Dental Coach app biedt uitkomst. Dental Coach geeft tips voor mondhygiëne, helpt bij het veranderen van gewoonten, het instellen van interactieve herinneringen en uiteraard voor het aanmoedigen van het gebruik van de app en het verbeteren van specifiek gedrag om de mondhygiëne te verbeteren.

Beeldbellen

Deze versie van Dental Coach is uitgerust met een beeldbel functie. Met deze functie kunnen patiënten en behandelaars via het webbased dashboard én de mobiele app contact zoeken met elkaar en op deze manier overleg voeren. De implementatie van deze beeldbel feature is gebaseerd op Azure Communication Services van Microsoft.

Azure Communication Services stelt ontwikkelaars in staat om, middels het gebruik van de communicatie-API’s, voor meerdere kanalen mogelijkheden met betrekking tot spraak, video, chat, sms en e-mail toe te voegen. Dit alles gebaseerd op de schaalbaarheid zoals deze door het Azure-platform wordt gegarandeerd en met de inzet van de door ons omarmde ontwikkeltools als GitHub en Visual Studio.

Meer informatie?

Wouter Slotegraaf Mobile & Interactive specialist
Stuur mij een bericht

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van waar we allemaal mee bezig zijn.

Bezig met inschrijven...

Bedankt voor het aanmelden! In je mailbox ontvang je een e-mail om je aanmelding te bevestigen.

Tags

#android / #cloud / #interactive / #iphone