Mobiele app laten ontwikkelen?

BFVW Registratie app

De Bond Friese VogelWachten, kortweg BFVW, is in 1947 opgericht en heeft het grootste aantal vrijwillige vogelbeschermers in Nederland. 115 vogelwachten in Friesland zijn aangesloten bij de BFVW en in totaal zijn ca. 5.000 nazorgers actief. De organisatie bestaat uit vele deskundige vrijwilligers met een gemeenschappelijke zorg en liefde voor de natuur. Al enkele jaren maakt de bond gebruik van een registratie app. Middels deze app kunnen de vrijwilligers maximale tijd doorbrengen in het veld in plaats van achter de computer. De nieuwe versie van de registratie app bevat vele technische verbeteringen en een nieuwe look-and-feel.

Bedreiging weidevogels

Het registratieplatform van BFVW draagt bij aan het behoud van de weidevogels in Friesland. Boeren kunnen bijvoorbeeld inzicht krijgen in de locatie van nesten en kuikens op de eigen percelen. Hiermee kan tijdens werkzaamheden op het land rekening worden gehouden met de weidevogels.

Efficiënt registreren

De belangrijkste functionaliteit van de app is het efficiënt en nauwkeurig kunnen registreren van allerlei waarnemingen en bijbehorende informatie door nazorgers. Naast de vogelregistraties kan de de app ook de predatie in kaart brengen. Daarnaast worden geregistreerde waarnemingen direct verwerkt en weer zichtbaar gemaakt in de app zodat leden van de betreffende vogelwacht direct mee kunnen kijken. Per toestel wordt ingesteld aan welke drempelwaarde de GPS sensor moet voldoen om een registratie te kunnen doorvoeren. Op deze manier wordt er een uiterst nauwkeurige geolocatie opgeslagen bij iedere registratie.

Stokken plaatsen niet meer nodig

Voorheen werden vaak stokken bij de nesten geplaatst om te markeren waar de nesten zich bevinden. Dankzij de app is dit niet meer nodig. De digitale markering kan via de app in beeld worden gebracht en al lopend door het veld kan de gebruiker zien waar de nesten zich bevinden.

Invoermatrix

Iedere vogel- en/of diersoort die geregistreerd wordt zorgt voor een andere opbouw van de invoervelden (immers een gans broedt nooit in een nestkast). De opbouw en indeling van de invoerschermen wordt volledig vanuit de geavanceerde API van BFVW aangestuurd. De API zorgt ook voor de autorisatie van de gebruiker en de vogelwacht(en) waar de gebruiker bij is aangesloten.

De invoermatrix biedt daarnaast de mogelijkheid om (tijdelijk) soorten toe te voegen. Zo zou bijvoorbeeld – in het geval van een muizenplaag – de muis als soort toegevoegd kunnen worden zodat de vrijwilligers van de BFVW ook deze soort in beeld kunnen brengen.

Meer informatie?

Wouter Slotegraaf Mobile & Interactive specialist
Stuur mij een bericht

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van waar we allemaal mee bezig zijn.

Bezig met inschrijven...

Bedankt voor het aanmelden! In je mailbox ontvang je een e-mail om je aanmelding te bevestigen.

Tags

#android / #iphone