Mobiele app laten ontwikkelen?

De Ziggo Experience: shop in een shop

In opdracht van en in samenwerking met Junction heeft Freed meegewerkt aan de ‘connected entertainment’ oplossing die voor Ziggo is bedacht.

Door de vele oplossingen en toepassingen voor ‘connectivity’ en ‘content’ van de vele aanbieders in deze branche, zien veel mensen door de bomen het bos niet meer. Informeren, demonstreren en enthousiasmeren is nodig om deze producten en diensten begrijpelijk, toegankelijk en gewild te maken.

 

Ziggo Experience

Ziggo Experience shop in shopJunction kwam met een zogenaamde “interactieve shop in shop” oplossing. De Ziggo shop in shop (ofwel Ziggo Experience; een plek op de beurs of in een winkel) helpt de consument, ondersteunt het merk Ziggo en ook de retailer is gebaat bij al deze positieve aandacht. Op het opvallende Ziggo eiland kunnen shoppers een video maken waarin zij zelf de hoofdrol spelen. Dit filmpje kunnen ze via social media delen met hun vrienden. Bovendien ontvangen zij fantastische combideals die passen bij hun entertainment voorkeur.

 

De techniek

Freed heeft zorg gedragen voor de realisatie van de iPad-app waarmee de gebruiker een video kan samenstellen waarin deze gebruiker zelf de hoofdrol speelt. De gebruiker wordt uitgenodigd om een foto van zijn/haar eigen gezicht te maken. Dit gezicht wordt vervolgens in een thema-film (sport, muziek en film) gerenderd waardoor de gebruiker als hoofdrolspeler in de film wordt gemonteerd. Deze film wordt vervolgens getoond op grote narrowcasting-schermen in de shop en kan tevens gedeeld worden via alle bekende socialmedia-kanalen.

In de app wordt de gebruiker voorzien van informatie en aanbiedingen van Ziggo en kan zo een eigen combideal selecteren. Uiteraard worden alle interacties in kaart gebracht zodat er nuttige managementinformatie ontstaat waarmee (inter)acties bijgesteld en gefinetuned kunnen worden. Meten is immers weten. 😉

 

De pilot

Ziggo Experience iPad appVoor de technische realisatie heeft Freed Interactive samengewerkt met PTH Groep (montage en installatie) en 1080dots (facetracking en rendering). Tezamen met Junction een perfecte samenwerking waarmee in korte tijd een unieke user experience is gerealiseerd!

Er zijn inmiddels enkele shops (MediaMarkt Breda en Groningen en Saturn Amersfoort) gerealiseerd. In de toekomst verwacht Ziggo nog meer shop in shops te openen. In de eerste week van juli komt er al een vierde bij, dan opent Saturn Groningen Ziggo Experience XL. Kom naar een van de MediaMarkt locaties en beleef zelf een unieke Ziggo Experience!

Meer informatie?

Wouter Slotegraaf Mobile & Interactive specialist
Stuur mij een bericht

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van waar we allemaal mee bezig zijn.

Bezig met inschrijven...

Bedankt voor het aanmelden! In je mailbox ontvang je een e-mail om je aanmelding te bevestigen.

Tags

#interactive / #ipad